4 spôsoby ako nájsť svoju motiváciu pri písaní

Možno je pre vás ťažké sedieť a písať. Možno vám chýba motivácia na pravidelné písanie príspevkov. Čo poviete na to, že vám dám 4 tipy ako sa vedieť správne motivovať k výkonu?

Predstavte si ako takmer spíte nad počítačom. Na stole máte obal z vášho obľúbeného CD, ktoré ste počúvali. Sú tam aj keksy a rôzne papiere, ktoré ste odkladali a ešte stále čakajú na vybavenie. Tlačíte to pomyslene pred sebou. Kúsky papiera a všetko čo chcete ešte urobiť sa povaľujú o kúsok ďalej. Stále ste si sľubovali, že dnes je ten deň kedy to urobíte. Lenže dnes je každý nový deň. A nič. Verím, že to nie je váš prípad. A ak by náhodou áno tak nižšie nájdete tipy ako na to.

motivácia

Vy viete, že ak to neurobíte môže sa váš sen rozplynúť ako keď do nafúknutého balónika pichnete ihlou. Vzduch rýchlo vyfučí a je preč. Balónik spľasne. Chcete aby váš sen bol takto rýchlo preč? Počula som aj výrok, že motivácia je ako smrad. Vyprchá do 15 minút. Toto platí o motivácii z vonka.

Motivácia ako na zavolanie

Smutne pozeráte na svoj pracovný stôl, pripomienky a všetky tie veci, ktoré treba vybaviť. Bielizeň tiež čaká. Máte toľko práce. Je to skutočne práca alebo len výhovorky ako odďaľovať prácu? Je vám to povedomé?

Namiesto toho, aby ste sa nedočkavo a vzrušene tešili na začiatok nového týždňa, máte možno pocit veľkej váhy, ktorej sa nie je možné zbaviť. Akoby ste mali na sebe nejaké závažie. Je to každý týždeň rovnaké?

Deň má 24h. Mám ich ja. Máte ich aj vy. Ako ich chcete využívať? Odkladaním práce alebo jej vykonaním. Keď prácu rýchlo spravíte  a ostane vám čas ešte na kopec iných vecí. Stále tá istá veta: “Nemôžem. Nedá sa.” NIE!

Chýba vám motivácia?!

Stačia 4 jednoduché kroky k tomu aby ste sa cítili plný energie a znova sa pustili do práce, ktorá vás baví. Znova budete písať a plniť svoj blog alebo web krásnymi a užitočnými článkami.

motivácia

Jednoduché tipy pre získanie motivácie

1. Je dobré si uvedomiť, že motivácia sa mení. Nie je ani statická ani konštantná. Prichádza a odchádza. Možno niekedy stratíte svoju motiváciu. Ona sa vráti. Alebo nebola dostatočne silná ak odišla. Položte si otázku: “Čo sa udeje alebo čo zlepším, keď toto vykonám?”

2. Začnite v malom. Máte veľký cieľ a pripadá vám ťažký? Rozdeľte si ho na menšie časti. Verte mi! Každý cieľ je možné rozdeliť na menšie a tak ho zvládnete s absolútnou ľahkosťou! Je to viac o tom či chcete, ako o tom, že musíte. Je to ako s cvičením. Možno nemáte čas, možno sa vám nechce. Čo takto cvičiť len 3 minúty z celého dňa, aj keď to môže znieť a vyzerať smiešne. Na druhý deň pridajte minútku. Ďalší deň pridajte niekoľko minút tak aby vám to bolo príjemné. A už ste o pár krokov bližšie k vášmu cieľu. A čo je podstatné máte nový návyk, ktorý vás k vášmu údivu aj baví.

3. Dosiahli ste prvý úspech? Pripadá vám byť malý? To vôbec nevadí. Zaslúžite si odmenu alebo oslavu. Jednoznačne! Minimálne pochvalu. Veď ani Rím nepostavili za deň. Vezmite svoje úspechy a stavajte na nich. Odmeňte sa! Urobte si malú oslavu! Čokoľvek čo vás poteší a povzbudí pokračovať. 

4. Ak by vás motivácia opúšťala zavolajte si priateľa na pomoc. Požiadať niekoho o pomoc môže byť najťažšia, ale aj najľahšia vec, ktorú urobíte. Nájdite si vhodnú online skupinu písania a zapojte sa do nej. Hovorte alebo píšte s niekým z vášho odboru. Občas, keď to vyslovíte nahlas môže prísť ten nápad, na ktorý tak dlho čakáte. Keď vám niečo prebleskne hlavou, povedzte si to na hlas.

Už viete ako na to!

Nehľadajte spôsob ako nájsť motiváciu. Vytvorte si spôsob ako sa motivovať smerom k činnostiam, ktoré chcete a potrebujete robiť. Nájdite spôsob ako sa motivovať smerom od činností, ktoré vás môžu brzdiť v dosahovaní vašich hoc aj malých cieľov. Jedine takto dokončíte čo najviac z toho čo potrebujete mať hotové. Aj bez termínového tlaku.

Aké to bude, keď to neurobíte? A aké úžasné to je, keď už to máte hotové! Aplikovať môžete aj na vami potrebné dosahovanie cieľov v súkromí.

Layer 1