3 jednoduché tipy na skvelé, krásne a príťažlivé nadpisy

Nadpis určuje smer kam sa váš čitateľ alebo fanúšik vášho blogu vyberie. Ktorým smerom? Ideálne je, keď ho dokážete už nadpisom natoľko zaujať, že chce čítat stále viac a viac! 

Nadpis je ako smerová šipka.

Tajomstvo tvorby nadpisov je jednoduché ako život sám. Alebo také jednoduché aké si to dokážete spraviť. Sú to len tri jednoduché kroky, ktoré vám zaručia záujem vašich potenciálnych čitateľov alebo klientov. 

1. Poďte k veci

2. Použite kľúčové slová

3. Existujú určité vzorce

O každom bode si povieme oveľa viac ako očakávate. Chcem aby vám to bolo zrozumiteľné a jasné. Chcem aby ste to vedeli aplikovať do svojich projektov hneď!

šipka

1. Poďte k veci

Za predpokladu, že nie ste bloger, ktorý srší humorom a obrovskou kreativitou môže to vyzerať ako niečo zložité. Dôraz je na slove môže. To znamená, že aj nemusí. Pozrite sa aký som zvolila nadpis na tento článok. Zaujal vás? Tak potom je tam všetko čo ste tam chceli mať. Môžete tvoriť nadpisy veľmi podobne. Treba do neho dať malú ochutnávku. Len akoby chuťovku, toho čo za nadpisom bude nasledovať. Niečo veľmi konkrétne. Akoby povedať jedným slovom podstatu celého textu.

2. Použite kľúčové slová

Kľúčové slová sú skvelé na budovanie pre SEO. Netreba to však preháňaj. Aj tu platí menej je viac. A dovolím si tvrdiť, že dvojnásobne. Google totiž nemá rád veľa kľúčových slov pokope. Vie potom dávať penalizácie vo forme, že nebude váš príspevok zobrazovať tak často ako by si zaslúžil. A toto v žiadnom prípade nechceme.

3. Existujú určité vzorce

Tak ako existujú vzorce správanie pre ľudí a zvieratá, existujú aj určité vzorce pre tvorbu nadpisov. Možno si myslíte, že nie ste kreatívny typ pisateľa. Ja vám garantujem, že ste natoľko kreatívny aby ste zvládli robiť nadpisy z ľahkosťou.

Písanie je umenie, ktoré je možné sa naučiť.

Ponúkam vám niekoľko možností na jednoduchú a efektívnu tvorbu nadpisov. Pre začiatok bude úplne stačiť, keď si svoju tému zadáte do tohto vzorza a doplníte údaje do zátvoriek.

Olááááá nadpis je na svete. A aký je krásny! A je vami vytvorený. Takže predsa ste kreatívny!

Ako (niečo) v (číslo – počet) krokoch           
príklad: Ako vytvoríte nadpis v 3 krokoch

Chcete byť úžasní na (kde presne, alebo v čom presne) ? Tu je návod.          
príklad: Chcete byť úžasní na všetkých oslavách? Tu je presný návod.

Rýchle a jednoduché: (čo konkrétne) nikdy nebolo tak jednoduché 
príklad: Rýchle a jednoduché: Spraviť dobrý dojem nikdy nebolo tak jednoduché.

Všetko, čo ste chceli vedieť o (čom konkrétne) 
príklad: Všetko, čo ste chceli vedieť o kreatívnom písaní.

Toto je len pár tipov ako tvoriť nadpisy. Verím, že takto to bude pre vás oveľa jednoduchšie. 

Layer 1