Napísanie kvalitného článku trvá aj celý deň

Ako sa meria kvalita článku? Potrebujete sa porovnávať? Nemohol by kvalitný článok trvať menej ako deň? Menej ako pol dňa? Čo takto maximálne hodinu. Myslíte, že to je nemožné?

V závislosti od témy napíšem článok niečo okolo hodiny. Niekedy pol hodinu. Dlhšie mi trvá samotná úprava článku. Áno viem, že môžete namietať. Veď ja už články píšem dlho. A čo ten čo len začína? Len začal písať. Ako to môže stihnúť za hodinu alebo menej? Moja kamarátka by povedala: “Ako nič.” 🙂

Súhlasím, že napísanie špecifického článku môže trvať aj dlhšie. Trvá to aj mne samozrejme. Lenže tu sa bavíme o klasickom článku, kedy chcem odovzdať informácie. Nie výskum a dlhoročné prieskumy. Verte mi! Skutočne to nemusí trvať pol dňa.

Článok napísaný za 15min! Mýtus???

Keď viete akú konrétnu myšlienku chcete prostredníctvom článku odovzdať, máte rýchlo na hrubo napísaný článok. Toto odporúčam! Napíšte si text vždy na hrubo. Akoby bez rozmyslu. Poukladajte myšlienky. Pár krát si text prečítajte. Viem, že niečo pridáte a hlavne viac vyškrtáte. Poskracujete vety, tak aby dávali zmysel. 

článok

Článok rýchlo a kvalitne

Prečítate ďalší raz a možno ešte raz. Niekde medzi tým opravíte všetky gramatické chyby. Oláááá. Článok je na svete. Páči sa vám? Ja viem, že áno. Nemusíte ho zverejniť hneď. Ak náhodou pociťujete neistotu, používam na to taký malý trik. Ešte sa s ním trochu pomojkate. Tešte sa z neho aký je krásny a potom…. Nechajte ho jednoducho odležať. Nemusíte ako pivo na siedmom schode. Stačí jeden deň. Možno aj dva. Keď ste z neho nadšený aj na tretí deň. Tak šup s ním von.

Nech ľudia napíšu, povedia, vyjadria sa. Možno moje obmedzujúce presvedčenie: “Nedá sa ulahodiť všetkým.” A predsa môžete potešiť a pomôcť väčšine.

Tak ako? Idete do toho so mnou? Nejde o rýchlosť. Ide o to aby ste nerobili celý deň niečo čo môžete spraviť za podstatne kratší čas.

Layer 1