Umenie povedať nie a cítiť sa dobre

Povedať nie

Niektorí ľudia veľmi zápasia s časom. Čo je jediná veličina, ktorej máme všetci rovnako. Peniaze boli sú a budú. Dokážeme ich zarobiť s ľahkosťou, keď chceme. Čas to je skutočne veličina, ktorej máme rovnako, či sme deti alebo dospelí. Času je úplne jedno koľko máme peňazí, akú farbu má naša pleť, kde žijeme. Jednoducho si plynie podľa seba.

Každý má 24 h. Týždeň má 7 dní. Rok má 52 týždňov. Naozaj? Áno! Každý máme rovnako, čo sa času týka. A v tomto aj ľudia, ktorí ešte vnímajú veľkú nespravodlivosť v niektorých veciach, doslova musia uznať spravodlivosť času.

Mať viac času

Ako ho môžme mať viac? Viac času môžme mať len tak, že si poriadne upraceme v našom programe. Možno plánujete niekoľko činností naraz. Krúžky pre deti, stretnutia s klientmi alebo priateľmi. Tento článok vzniká počas toho ako sa presúvam na jedno stretnutie.

Strach je to čo nás brzdí v úspechu.

Viem, nie je to ideálne. A zároveň chcem zdôrazniť, že aj takto je možné šetriť svoj čas. Z auta si môžete spraviť univerzitu na kolesách. Čo samozrejme odporúčam! Môžete počúvať skvelé audioknihy. Môžete počúvať vzdelávacie programy, ktoré vám pomôžu rásť. Alebo vás naučia to čo potrebujete vedieť k svojej profesii.

povedať nie

Časom môžete počúvať aj mňa. Chystám pre vás hlasové správy. Časom príde tá pre vás ohromujúca chvíľa, keď sa naučíte hovoriť ľudém NIE! s láskou. Povedať NIE, neznamná, že ich odmietate. Ani im neodmietate pomôcť. Vážite si svoj čas. A v tom ja vnímam obrovský rozdiel.

Možno zatiaľ patríte medzi ľudí, ktorí sa boja povedať nie. Možno si myslíte, že jedným nie stratíte svoju dobrú povedsť. Alebo, že od vás vaši priatelia budú odchádzať lebo im nechcete pomôcť. Teraz si dajte ruku na srdce: “Sú to skutoční priatelia?”

Strach ešte nikomu nepomohol. Strach je to čo nás brzdí v úspechu. Naučte sa povedať rezolútne nie, a budete mať viac času.

Layer 1