LinkedIn je tu. Čo teraz?

LinkedIn môže vyzerať ako jedna z mnohých sociálnych sietí. Vy ju možno nechcete, ale vaši zákazníci sú aj tam. LinkedIn je iná. Združujú sa tam profesionáli a priaznivci rôznych odborov. Je to najväčšia sociálna sieť s takýmto zameraním. Toto je miesto pre diskusie na odborné témy. Je to miesto, kde môžete hľadať zamestnanie. Ja som presvedčená o tom, že ho tam aj nájdete. 

Potrebujete zamestnancov alebo spolupracovníkov? Nájdete ich tiež na LinkedIn. Niektorí ľudia využívajú sociálne siete na to aby sa dozvedeli viac o svojich kolegoch, obchodných partneroch. Tu sa môžete dozvedieť viac o firme, s ktorou chcete robiť obchod. LinkedIn využívajú aj personalisti na preskúmanie minulosti budúcich potenciálnych zamestnancov firmy. Nájdu tam minulosť. Ja si však myslím, že človek o sebe na internet nedá úplne všetko. Takže nepodliehajme názoru len z virtuálneho sveta. linkedin

Kedy a ako vznikol LinkedIn

Poďte so mnou trošku do minulosti. V dobe, keď som mala svoj vysnívaný mobilný telefón značky nokia. V tom období vznikol aj LinkedIn. Približne v roku 2003. Už o 4 roky neskôr mal úžasnú návštevnosť a to neuveriteľných 3,2 milióna návšetvníkov. Koncom roka 2008 to bolo 25 miliónov členov. Aj naša krajina mala svoje zastúpenie v počte viac ako 20 tisíc. 

Medzi ľuďmi sa stala pomerne obľúbenou hlavne vďaka svojej profesionalite. 

Profil užívateľa 

Nie je to bežný profil ako na iných sociálnych sieťach. Tu nájdete v jeho životopise kariérne položky. Pracovné miesta a vzdelanie. LinkedIn ponúka skupiny a aplikácie takmer od výmyslu sveta. Jednoducho sa tu vyhľadávajú spolužiaci alebo bývaly kolegovia. Kritériom sú spoločnosti kde pracovali alebo školy kde študovali.

LinkedIn je spôsob ako nájsť spolupracovníkov, zamestnancov alebo zamestnávateľa. Už pri registrácii máte možnosť spraviť si profesionálny profil. Starostlivo si vyplňte svoj profil. Môžete to brať ako phovor alebo nábor nových ľudí pre svoju firmu. Záleži na tom čo chcete nájsť. Za predpokladu, že hľadáte zamestnávateľa uveďte všetko tak ako by ste písali Životopis. Dajte tam všetko čo považujete za dôležité.

Keď máte svoju registráciu dokončenú už vám nič nebráni v tom nájsť ľudí, ktorých chcete alebo potrebujete. V profile si môžete kedykoľvek dopĺňať alebo meniť svoje údaje. Veď žijete a vyvíjate sa aj profesne tak prečo sa s tým nepochváliť. Keď nájdete zamestnancov alebo zamestnávateľa tak to jednoducho dáte vedieť. Nemusíte si účet po nájdení práce zamestnani alebo zamestnávateľa hneď deaktivovať. Jednak na LinkedIn chodia personalisti a tiež môžete budovať profesionálne svoje meno spoločnosti alebo vás samotných.

LinkedIn má mnoho funkcií, ktoré dokážete využiť či už ako potenciálny zamestnanec alebo zamestnávateľ. Je len vás či sa rozhodnete pre túto sociálnu sieť. 

Layer 1