Mám vypisovať alt tagy pri obrázkoch?

Alt tag alebo alternatívny text. Je to pomenovanie obrázka. Označenie obrázka pre vyhľadávač. Kedysi dávno google nevedel čítať obrázky. Teraz to vie, akurát mu je dobré trochu pomôcť. Pomôžeme mu alternatívnym textom.

Označenie obrázka pre vyhľadávač.

Je dobré postarať sa o pomenovanie obrázkov. Teraz nemám na mysli pomenované, aby nemali názov: img123.jpg Mám na mysli zadávať alternatívne názvy. Zároveň nezaškodí tam zahrnúť aj kľúčové slovo. Občas sa stane (teraz už veľmi málo a predsa), že obrázok na webe sa nenačíta. Vtedy vypíše len alternatívny text obrázku. Za poredpokladu, že je zadaný. Inak nevypíše nič.

Alt tagy

Upravte si alt tagy obrázkov. Vyhľadávače ich nájdu rýchlejšie! Budete lepšie viditeľný a videný. Vyhľadávače stále vedia čítať len texty. GoogleBot a iní roboti, hľadajú len texty. Popisky obrázkov, meta tagy a ďalšie im len pomôžu. Doslova im ich servírujete až pod nos. Alt tagy môžete brať jednoducho ako značky pre vyhľadávače. Značky, ktoré vyhľadávače vedia jednoducho čítať, lebo obsahujú text. V tom sa vyhľadávače vyznajú. 

Poďme si uviesť rovno príklad alt tagu obrázka na tomto webe na linku: http://pisemblog.sk/pisanie/ je obrázok s adresou: http://pisemblog.sk/wp-content/uploads/2017/12/book-2617987_640.jpg   Jeho alternatívny text je zapísaný v html ako: alt=”písanie” 

alt tag
Nemusíte vedieť kódovať ani programovať. Vo wordpresse to urobíte jednoducho pri vkladaní obrázka.

V pravej časti vymažete položku “Nadpis” a zadáte o pár riadkov (áno o dva) nižšie “Alt text”. Napíšte tam to, čo najviac vystihuje obrázok. Ak je tam sexi dievča tak tam napíšte “sexi dievča”. Ak je tam nejaký stroj na výrobu, tak tam dáte jeho názov. Stručne, jasne, výstižne!

TOP TIP!

Opäť platí: Menej je viac. Nedávajte alt tagy rovnakého názvu na každý obrázok, ak ich máte pri jednom článku. Nemá to žiadny zmysel. Kľúčové slovo môže vyhľadávač penalizovať. Toto nechcete. Trest je vo forme neukazovania vo vyhľadávači. Tým si môžete uškodiť. Môže sa vám stať, že na kľúčové slovo vás ľudia nenájdu lebo vás vyhľadaváč zatají. 

Všetko z mierou!

Layer 1