3 tipy na vhodný čas zverejňovania príspevkov na sociálnych sieťach

Možno už viete, že nie je tak celkom jedno kedy zverejňuejete svoje príspevky na sociálne siete. Každá z nich má svoje nepísané pravidlá. Je to všetko o návštevnosti a obľúbenosti danej sociálnej siete.

Ponúkam vám malý návod kedy je lepšie zverejňovať svoje príspevky na 3 najväčších sociálnych sieťach. Chcete predsa aby vaše príspevky čítalo čo najviac ľudí. Z vášho pohľadu čo najviac potenciálnych klientov.

Instagram

Po víkende sa chcú ľudia pochváliť čo zažili. Na Instagrame tak končia príspevky z uplynulehé víkendu. Potenciálny čitatelia sú zvedaví tak viac kontrolujú Instagram. Aby im niečo neuniklo. Na instagrame je dobré označovať príspevky vhodnými hashtagmi.

Pondelok – Nedeľa  -> 09:00 – 11:00

instagram

Twitter

Väčšina ľudí pracuje cez pracovné dni. Vtedy si viac triedia myšlienky a venujú sa ich zdieľaniu. Zdieľajú tiež svoje novinky z pracovného i súkromného života a prípadne nejaké zaujímavosti zo sveta.

Pondelok – Piatok -> 12:00 – 18:00

twitter

Facebook

S približujúcim sa víkendom ľudia viac sledujú svojich priateľov. Sledujú ich aktivity na facebooku a nechávajú sa inšpirovať na víkend. Chcú jednodcho vypnúť a oddýchnuť si. Trávením času na facebooku si chcú uľahčiť hľadanie zábavy na víkend.

Štvrtok a Piatok -> 13:00 – 15:00

facebook

 

Tri sociálne siete. Tri rôzne pohľady na zdieľanie príspevkov. Netvrdím, že to tak je. Je to len štatistika, ktorá môže a nemusí platiť. Záleží na vašom okruhu sledovateľov a ich zvyklostiach. Možno si vytvoríte svoje vlastné pravidlá pre tieto sociálne siete. A kým sa k ním dopracujete smiete otestovať tieto. 

soc_siete

Layer 1