Hashtag alebo tá mriežka # na Instagrame

Kde sa vzal tu sa vzal a už pred vašimi dverami čakal. Jeden znak. Dostal meno HASHTAG. Toto je on: # Občas môže byť problém napísať takéto nezvyčajné znaky. Ak máte windows klávesnicu tak je to kombinácia: Alt Gr + X (je to ten ALT vpravo hneď veľa medzerníka). Ak máte Macbook tak ho napíšete kombináciou kláves: ALT + 3 (ľavý ALT medzi ctrl a cmd).

Ovládať kúzlo magického znaku # sa vám v online svete rozhodne VYPLATÍ! Maličký znak s osobitým čarom vám pri správnom používaní zaručí oveľa viac sledovateľov a fanúšikov. Oslovte väčšiu skupinu ľudí pre svoj fantastický produkt alebo podujatie. Pritiahnite si ľudí rovnakého zmýšľania na svoj profil. Pozvite ich pomocou hashtagu (haštegu) nech vás SLEDUJÚ! Buďte ich hrdinom, ktorý vyrieši ich neriešiteľný problém.

Staňte sa mágom svojej budúcnosti v online svete

Narodil sa v roku 2007

Bol tu už dávno predtým než sa zrodil pre účely označovania príspevkov. Programátori tento znak “#” používali na komentovania kódu a udávania poznámok medzi jednodlivými kúskami programovacieho jazyka. Bolo to už hodne dávno. Sedemdesiate roky. To už je pekný kus histórie. Stowe Boyd sa v roku 2007 rozhodol pokrstiť “#” menom “hashtag”. V roku 2011 Google+ (pomaličky zaniká) spustil podporu pre tento krásny znak. Nasledoval ho Facebook o dva roky neskôr. Sociálne siete si túto novodobú pomôcku osvojili veľmi rýchlo. Už je neoddeliteľnou súčastou aj ostatných socialných sietí ako je: Youtube, Pinterest, LinkedIn, Twitter, a veľmi obľúbený Instagram tiež!

hashtag

Hashtagy ako triedenie

Každý deň alebo skôr každú hodinu pribúdajú na Instagram príspevky. Vďaka hashtagom ich triedite! Každý kto tam niečo pridá si ho chce nejak označiť. A presne takto vznikajú obľúbené hashtagy a skupiny ľudí, ktorí chcú sledovať to čo ich zaujíma. Na Instagrame tak smiete sledovať aj jednotlivé hashtagy. Táto funkcia bola sprístupnená v roku 2017. Je to pomerne nedávno a veľmi rýchlo sa stala obľúbenou. Smiete tak sledovať #pisemblog 🙂 Je to skutočne takto jednoduché!

Príspevok s označením hashtagu má väčšiu interakciu až o 12%. Viac ako trištvrtiny príspevkov obsahujú hashtagy. Zverejňovatelia si uvedomujú silu #.

Ako sledovať jednotlivé hashtagy

Takýmto spôsobom vaši sledovatelia (fanúšikovia, folloveri) môžu sledovať hashtag vášho profilu. Nemusia sledovať profil samotný. Vami používané hashtagy, ako napríklad názov firmy alebo hlavná myšlienka spoločnosti, je dobré nastaviť priamo do Instagram profilu. Pre sledovateľov bude oveľa jednoduchšie si ich nájsť a zakliknúť na sledovanie. Zvyšujete tak šance záujmu o váš profil.

Kam dávať hashtagy

Je to veľmi jednoduché. Napíšte popis k vášmu príspevku. Je jedno či je to fotka alebo video. Pod popis môžete dávať rovno hashtagy. Ani ich nemusíte oddeľovať medzerami. Môžu vyzerať napríklad takto: #pisemblog#hashtag#krasnyzivot alebo takto #pisemblog# hashtag #krasnyzivot

Instagram to vie prečítať v obidvoch verziách. Hashtag môžete dať aj do poznámky. Maximálny počet hashtagov na jeden príspevok je 30 ks. Toto je podstatné pravidlo.

Vidíme sa na Instagrame: #pisemblog

 

 

Layer 1