6 krokov ako nastaviť automatické správy na Facebook messenger

Najlepšie otázky sú z praxe. Oslovila ma jedna klientka: “Prosím vás ako si nastavím automatické odpovede alebo automatické privítanie vo Facebook messengeri.”

facebook messenger

 

Videla to u mňa na jednej Fanpage (fanúšikovskej stránke). Požiadala ma o pomoc a ja som jej ju poskytla. Už to s radosťou používa tiež! Nechcem si to nechať pre seba lebo čo ak sa to hodí aj vám? A keď z tohto mini návodu budete mať radosť ako moja klienta tak to má zmysel!

6 krokov ako na to

1. Nájdete stránku, na ktorej chcete aplikovať nastavenia automatických správ na messenger. Ja som si vybrala ako príklad stránku Zacvič si. Klinite tak ako je na obrázku znázornené vpravo na NASTAVENIA a vľavo na SPRÁVY. Kliknite na to a môžeme pokračovať.

1 fb

2. Zrolujete nižšie a nájdete si tam – POMÔŽTE ĽUĎOM ZAČAŤ KONVERZÁCIU S VAŠOU STRÁNKOU. Túto možnosť treba zapnúť.

2_fb

3. Pod možnosťou zapnúť nájdete aj tlačítko ZMENIŤ. Stlačte ho a uvidíte niečo takéto.

3 fb

4. Zrolujte ešte kúsok nižšie a môžete tam nastaviť vaše informácie a odpoveď. Nájdete tam aj možnosť PRIDAŤ PERSONALIZÁCIU. Tam máte na výber možnosť ako budú vaši hostia oslovovaní automickou odpoveďou. Zvolíte si čo považuje za vhodné pre vaše účely.4 fb

5. Môžete si zvoliť aj tzv. rozkomunikovanie hostí. Nastavíte si ako rýchlo odpovedáte a reagujete na príspevky. Je dobré tam dať pravdivú odpoveď. Ak na Facebook chodíte raz za 3 dni tak to zohľadnite pri tejto možnosti. Nie každý je stále na sociálnych sieťach.

5 fb

6. Ešte si môžete nastaviť automatickú odpoveď počas neprítomnosti. Aj túto možno personalizovať, t.z. vybrať meno akým bude oslovený váš hosť.

6 fb

Ste šikovný! Super! Je to hotové. Stačí sa už len tešiť z používania novej funkcie vašej stránky.

Verím, že tento krátky návod vám osvetlil ako si nastaviť facebook messenger na automatické odpovede. Stanete sa tak v očiach svojich klientov flexibilnejšími. Stačí len premyslieť čo má byť tým správnym štartom pre začatie konverzácie.  

Layer 1