Google Keep alebo elektronické farebné lístočky

Predstavte si, že ešte pred pár rokmi a možno niekto niekde stále aj teraz používa veľa a často lepiace lístočky. Pamätáte si ich? Tie krásne farebné lístočky čo sme si lepili na chladničku, na monitor, na stôl, na … ja už ani neviem kde všade je ich možné nalepiť.

Veľmi veľa ľudí používa počítače, tablety, mobily, a iné elektronické zariadenia.

Načo lepiť niekam lístočky.

Nedávno som bola v záhradníctve kúpiť si priesady paradajok. Áno občas sa venujem aj manuálnej práci. Upokojuje to moju myseľ. Keď som tam bola ešte ich nemali. Pani mi povedala nech prídem o týždeň. Prešiel týždeň a ja som prišla. Stále ich nemali. Dávala mi vizitku a ja som ju zdvorilo odmietla: “Nechcem ju stratiť. Smiem si ju odfotiť? Alebo uložiť údaje rovno do telefónu?” Uložila som si ju do telefónneho zoznamu v telefóne.

Paradajky dostali ešte ten deň na poludnie. Neskôr som ich bola kúpiť. Už sú zasadené. 

google keep 1

Google Keep

Elektronické farebné papierky. Pomôžu vám pri akejkoľvek práci. Môžete si tam značiť svoje nápady. Môžete si tam robiť nákupnú zoznam. Môžete si s nimi robiť čokoľvek chcete. A viete čo sa mi páči najviac?

Poznámky, zoznamy, nápady, …

Keď robím s niekym na projekte, tak ho viem pridať ku jednotlivému farebnému lístočku Google Keep. On mi tam môže dopĺňať poznámky. Môže mi tam rovnako urobenú časť práce presunúť ako vybavenú jednoduchým odfajknutím. Vtedy sa to prečiarkne ako hotové. Ako keď si dáte fajočku na vašom paierovom zozname, že ste niečo zvládli.

Farebné možnosti

Google Keep ponúka veľa farebných možností. Tým si môžete odlíšiť dôležitejšie veci od dôležitých. Je tam možnost dať aj obrázok na pozadie a prípadne označiť ho ako TOP. Tým sa vám lístoček dostane na hornú stranu a ostane tam ako prilepený! Vždy ho nájdete hore. To je dobré používať pre TOP dôležité veci. 

Osobne Google Keep používam už veľmi dávno. Pomáha mi pri projektoch a aj v súkromí. Môže to znieť možno prehnane, ale predstavte si, že váš partner ide na nákup a vy používate zdieľaný zoznam. Spomeniete si na niečo čo ešte potrebujete kúpiť. Jednoducho mu to pripíšete na zoznam. Za predpokladu, že je na wifi alebo má mobilné dáta aktívne tak sa mu to tam zobrazí. A váš partner príde so všetkým čo ste naplánovali na zoznam.

Je to jednoduché!

Stačí ho začať používať. Pre Android a pre iPhone, a pre PC.

Layer 1