Zrýchlite svoju webstránku efektívne

Pomalý web je na nič. Nebudeme sa vyhovárať na zrýchlený svet. A aj tak sú vaši potenciálny čitateľia nedočkaví. Chcú sa rýchlo dostať k informáciam inak zo stránky odídu. Budú hľadať inde.

Aplikácie na merianie rýchlosti

Na meranie a pomoc s úpravou existuje viac nástrojov. Jedným z nich je PageSpeed Insights. Ide o nástroj od spoločnosti Google. Používanie je veľmi jednoduché. Stačí zadať adresu svojho webového projektu a dať analyzovať. Chvíľu počkáte a máte výsledok ako rýchlo sa načítava váš projekt na počítači a čo je dôležité aj na mobilných zariadeniach. 

Nech zákazník ostane na vašej stránke!

To ani z ďaleka nie je všetko. Bolo by odo mňa príliš povrchné písať vám niečo, ak by to neviedlo k zlepšeniu. Určite so mnou súhlasite, že vy potrebujete zároveň riešenie. Čo ak je váš web príliš pomalý? Tento nástroj vám nielen povie ako na tom váš projekt je. Ponúkne vám aj pomoc v podobe návrhu na optimalizáciu. Po častiach si to môžete pozrieť a zlepšiť tak chod vášho webu.

zrýchlenie

Raketový štart vášho webu

Takýchto aplikácií existuje viac ako len jedna. Ďalšou užitočnou je aj Test vašej mobilnej rýchlosti. Funguje veľmi podobne ako vyšie spomínaný PageSpeed Insights. Stačí zadať adresu vášho webového projektu. Kliknete na šipku vpravo a čakáte kým sa ukončí diagnostika vašej webstránky. Výsledy sú aj s drobným popisom pre lepšiu orientáciu. Do 3s je to excelentné, do 5s je to dobré a od 6s nooo akoby som vám to povedala tak citlivo. Jednoducho nič moc. Rovnako však ponúka návrhy na zlepšenie. Čo ja vnímam veľmi pozitívne lebo aspoň viem, kde treba ešte zabrať.

Do finále aplikácií k raketovému štartu vášho webu sa nám dostal Seo Servis. Tam si môžete nechať skontrolovať rôzne aspekty vášho webu. Je to príliš jednoduchá aplikácia stačí si spomenúť aké to bolo, keď sme boli deti a môžete sa hrať.

Všetko sú to skvelé nástroje, ktoré vám pomôžu zrýchliť váš web efektívne.

Layer 1