Inšpirácia od neznámych ľudí

Kde bolo tam bolo a kde nebolo tam nebolo. Vybrala sa jedna mladá žena na kopec sama. Nebol to obyčajný kopec. Bol to zasnežený kopec. Bola zima a cesta bola celá biela. Auto sa miestami šmýkalo a aj tak ju to neodradilo od dosiahnutí svojho cieľa. Chcela si užiť krásny deň na svahu. Prežiť to tak ako ona chce. Všetko išlo hladko. Na svahu bolo málo ľudí. A aj keď bol v tieni, slniečko vykukovalo cez dvihajúci sa opar.

Z hlboka sa nadýchla. Hmmm. Vychutnávala si vôňu snehu a chladný vzduch. Bol tam taký nádherný pokoj. Presne toto potrebovala. Uvedomovala si ako sa nádherne spomaľujú jej myšlienky a zároveň ako sa upokojuje. Jej dýchanie bolo pokojné. Cítila sa ako v rozprávke. Všetky tie krásne namrznuté stromy dotvárali už aj tak príliš rozprávkovú atmosféru.

inšpirácia

Volá sa Zuzka a jazdí na snowboarde. Každú jazdu si dokonale vychutnávala. Dotyk ruky a zeme v zákrute pri otáčaní na svahu. “Hmmm. To je tak nádherné.” – priadla si ako mačka v mysli. Áno. Miluje to. Ukľudňuje ju to. V takomto uvolnenom stave máva vždy celú kopu skvelých nápadov. Šport je presne pre ňu.

Inšpirácia a malé školenie na lanovke

Nastupuje na lanovku a prisadne si mladý muž. Bez slov. O pár stĺpov neskôr prehovorí. “Od kiaľ si?” Zdvorilo odpovie a začnú sa rozprávať. Má pocit akoby ho poznala. Cíti sa príjemne ako s priateľmi. Ani nepoznajú svoje mená. Teda Zuzka to svoj pozná. A mladý muž pozná verím to svoje. Nepredstavili sa. Nebolo treba.

Na vrchu sa muž tvári akoby chcel ísť po kopci s ňou. Nič nevraví. Chvíľu ho čaká a nakoniec sa pustí dole. Tento kopec jej perfektne sedí. Sneh je úžasný.

Pri jazde dole už len zakričí za mužom: “Tak zase niekedy na lanovke.” A už jej nie je. Za minútku je dole s tým skvelým pocitom z úžasnej jazdy. Opäť sama na lanovke. Nikde ho nestretla. Možno sa stratil medzi lyžiarmi. Prežíva ďalšiu úžasnú jazdu po krásne zasneženom kopci s rozprávkovou scenériou. Dole ani nečaká. Nikto tam nie je tak rýchlo naskočí na lanovku, keď v tom zrazu… “Héééj to si riadne na to šliapla. Úplne si letela. Ani som ťa nedobehol. Perfektné.”

“Čo ťa zdržalo? Zatiahnutá ručná brzda?” – odpovedala so smiechom. Na lanovke sa dozvedela veľa zaujímavostí o snowboardingu. Kde všade chodí mladý muž s partiou a dokonca aj jeho meno sa už dozvedela. Prešiel viac ako 100km aby mohol ísť práve sem lebo tu to má rád. Dozvedela sa aj jeho meno. Volá sa Ivo a možno ešte v budúcnosti na seba natrafia na kopci. 

Keď to milujete, nie je čo riešiť.

Bol to úžasný deň. Naučila sa nejaké skvelé triky, ktoré môže vyskúšať až na inej doske. Lebo tak ako sa dozvedela tá jej je super na zjazd avšak na triky to chce niečo mäkkšie. Tak si nejakú otestuje a uvidí časom. Dá sa na triky alebo ostane pri zjazde? Uvidíme.

Testovanie v teréne

Na druhý deň išla s kamoškou na iný kopec. A tam si vymenili snowboardy. Kamoška mala práve taký aký chcela otestovať. Na prvú jazdu to síce vyzeralo akoby prvý krát stalá na snehu a zároveň len smie opustiť svoju zónu komfortu pre niečo iné. Bol to super pocit. Niekedy stačí malá zmena na to aby sa udiali veľké veci.

Opustite svoju zónu komfortu aby ste zažívali krásne nové veci.

Zdanlivo neznámy ľudia nás môžu inšpirovať k zásadným rozhodnutiam. Nechajte sa inšpirovať od neznámych ľudí. Ak platí, že všetci sme jedno, tak potom nikto nie je neznámy. A ak by aj bol? Inšpirácia je to čo mnohým ľuďom chýba. Takto aspoň niekde môžu začať. 

Pre mňa z tohoto stretnutia vyplynulo, že som roky jazdila na snowboarde perfektne. Zároveň som však zistila, že si tú krásnu jazdu smiem ešte viac užiť. Ja som sa rozhodne nechala inšpirovať od Iva k novým veciam. A čo vy? Ako ste na tom? Máme dostatok odvahy otestovať niečo nové alebo robiť to staré iným spôsobom?

Tu nejde o zimu a snowboard. Ide o to vnímať iných ľudí okolo seba a nechať sa inšpirovať.

Layer 1