Nie každá skratka k vám privedie klienta

Niektorí ľudia v živote často hľadajú skratky. Ako rýchlo zbohatnúť. Ako rýchlo spraviť niečo. Ako rýchlo a ako … A ja sa pýtam načo? Niekedy jednoducho skratky v živote nefungujú. Skratky nie sú odpoveďou na všetko. Čo by vám povedala skratka NKSKVPK? Krásna však? 😀 Je to skratka nadpisu tohoto článku. To aby ste sa dlho netrápili jej lúštením.

Existujú tisíce možno až milióny rôznych skratiek. Rovnaká skratka môže mať aj viac významov. Na rýchlo mi napadla: NLP. Ja ju poznám ako “Neurolingvistické programovanie”. Počula som už aj rozklad skratky na “nočná linka pomoci”. Rozhodne by sme spolu vymysleli aj inú verziu: “Nádherný letný pobyt, Nemusíš lietať príliš, Neutekaj len pomaly, Najlepšie lahodiace perám, Naša láska prekvitá, …”

Nie o týchto skratkách som dnes chcela viesť úvahu. Mám na mysli skratky v zmysle ako rýchlo niečo dosiahnuť. Niektoré veci sú jednoducho ako skvelé víno alebo ako úžasne dobrý syr. Je dobré keď poriadne dozrejú.

skratky

Buďte vo svojich textoch a odovzdávaní informácií jednoznační a zrozumiteľní. Robte to preto lebo vás to baví. Dajte do písania kus svojho srdca. Robte to z vášňou. Keď použijete skratku tak niekde umiestnie vysvetlivku. Chcete predsa aby vám vaši klienti rozumeli. Chcete aby sa k vám vrátili. Chcete aby sa s vami dobre cítili.

Keď použiť skratku tak nech to stojí za to!

Je dobré si uvedomiť, že nie každá skratka vás navedie na správnu cestu. Môže odpútať pozornosť od cieľa kam chcete prísť.

Layer 1